Inloggen / Registreren

› Franse Filmdag 2022

De Franse Filmdag 2022

Drie mooie Franse films met een buffet tussen de 2e en de 3e film.

11.30 uur: Entre Deux Monde
De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

± 13.30 uur: LET OP! Corsage bleek niet geheel Franstalig en is vervangen door Encore.

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

± 15.45 uur: Buffet

± 17.00 uur: L'amour c'est mieux que la vie
Toen ze samen de gevangenis verlieten, besloten Gérard, Ary en Philippe voortaan eerlijk door het leven te gaan. Twintig jaar later hoort Gérard dat hij niet lang meer te leven heeft. Zijn twee vrienden willen hem een allerlaatste romance geven, om Gérards levensmotto te eren, want: liefde is beter dan het leven.

› Direct reserveren

Zondag20november 12:00 z4

Klik op een tijd om een voorstelling te reserveren.

Informatie

Regie: Emmanuel Carrère | Cédric Klapisch | Claude Lelouch

Acteurs: Juliette Binoche, Hélène Lambert | Pio Marmaï, François Civil | Sandrine Bonnaire, Gérard Darmon

Lengte: 7:15

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.

2022 Cinelink ©2022 Service Bioscoop Luxor -