› Franse Filmdag 2018

De Franse Filmdag is inmiddels een begrip bij Luxor, drie mooie films en een buffet tussen de tweede en derde film.

Aanvang: 11.30 uur
Entree: €35,00.

Ben er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

11.30 uur L'Atelier (zie trailer)
Het is zomer in La Ciotat, een vervallen havenstad in de buurt van Marseille. Onder leiding van de bekende auteur Olivia is een schrijfworkshop opgezet voor een groep jongeren, waarbij ze samen een misdaadthriller gaan schrijven. Één van hen, Antoine, zoekt steeds de grenzen op en provoceert, wat de workshop verstoort en de andere cursisten irriteert. Wanneer Antoine een gewelddadige moordscene schrijft, lijkt hij de moordenaar iets te goed te begrijpen. Ondanks de afkeer die Olivia voelt voor de opvattingen van Antoine wil ze begrijpen wat hem drijft.

+/- 13.30 uur La Villa
In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle er niet meer geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen. Joseph is met pensioen, terwijl Armand probeert zijn restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken te berusten in een leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger.

+/- 17.00 uur La Ch'tite Famille
Valentin D vormt samen met zijn partner een succesvol designerduo voor de Parijse jetset. Hij heeft echter altijd gelogen over zijn komaf. Dit prestigieuze heden en het eenvoudige, verleden van een Parijse designer komen
keihard met elkaar in botsing wanneer hij zijn geheugen verliest en zich twintig jaar terug in de tijd waant, toen hij nog een eenvoudige, Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Reserveren
De Franse Filmdag is inmiddels een begrip bij Luxor, drie mooie films en een buffet tussen de tweede en derde film. <br><br>Aanvang: 11.30 uur<br>Entree: €35,00. <br><br>Ben er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.<br><br>11.30 uur L'Atelier (zie trailer)<br>Het is zomer in La Ciotat, een vervallen havenstad in de buurt van Marseille. Onder leiding van de bekende auteur Olivia is een schrijfworkshop opgezet voor een groep jongeren, waarbij ze samen een misdaadthriller gaan schrijven. Één van hen, Antoine, zoekt steeds de grenzen op en provoceert, wat de workshop verstoort en de andere cursisten irriteert. Wanneer Antoine een gewelddadige moordscene schrijft, lijkt hij de moordenaar iets te goed te begrijpen. Ondanks de afkeer die Olivia voelt voor de opvattingen van Antoine wil ze begrijpen wat hem drijft.<br><br>+/- 13.30 uur La Villa<br>In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle er niet meer geweest. Nu vader Maurice een beroerte heeft gehad, komen verleden en heden samen. Joseph is met pensioen, terwijl Armand probeert zijn restaurant draaiende te houden. Angèle is een gevierde actrice. Ze lijken te berusten in een leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger.<br><br>+/- 17.00 uur La Ch'tite Famille <br>Valentin D vormt samen met zijn partner een succesvol designerduo voor de Parijse jetset. Hij heeft echter altijd gelogen over zijn komaf. Dit prestigieuze heden en het eenvoudige, verleden van een Parijse designer komen<br>keihard met elkaar in botsing wanneer hij zijn geheugen verliest en zich twintig jaar terug in de tijd waant, toen hij nog een eenvoudige, Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.<br><br> op 25-11-2018 in CityCinema Venlo in Venlo.

› Tijden

Zondag 25 november

11:30

* Voorstellingen in het rood zijn (bijna) vol.
Koop de kaarten bij ons aan de kassa.

Informatie

Regie:

Acteurs: GEEN

Genre: Drama - Komedie

Lengte: 7:30 uur

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.

terug naar overzicht
Franse Filmdag 2018

Inloggen / Registreren